Contoh Artikel Bahasa Jawa Tentang Batik

Artikel bahasa jawa adalah artikel mengunakan bahasa jawa yang biasanya tampil di koran, buletin atau majalah. Kali ini saya akan membagikan contoh artikel bahasa jawa tentang batik.Ini dia contoh artikel bahasa jawa tenang batik. Baca juga : Contoh artikel bahasa jawa

Contoh Artikel Bahasa Jawa Tentang Batik

Batik Banyumas

contoh artikel bahasa jawa tentang batik

Saiki batik Banyumas akeh sing dadi gaweane masyarakat, pusate sing akeh neng daerah Sokaraja, kae sing terkenal juga akeh gethuk goreng sokarajane. Neng Banyumase dewek ya ana umah sing nyediake batik, akeh motife lan regane ya macem-macem, umahe neng perek alun-alun, nek maring kana takon bae karo wong mesti pada ngerti.

contoh artikel bahasa jawa tentang batik

Jerene batik motif Mbanyumas kue gawanane pengikute pangeran Diponegoro pas jaman peperangan mbiyen neng tahun 1825-1830 M, pengikut sing mlayu maring ngulon akeh sing manggong neng kene. Nah kiye ana pengikut sing terkenal : jenenge Najendra, kuwe sing ngembangna batik celup neng Sokaraja, bahane biasane seka mori lan warnanne cok de jukut seka warna uwit tom, uwit pace lan mengkudu. Jan batik Banyumas kuwe walau ora nganggo jeroan nek de enggo jen adem tenan nenk awak. Makane sedulur kabeh ayo pada nganggo batik banyumas.

contoh artikel basa jawa tentang batik

Saiki batik Banyumas wis akeh motife, ana motif Jonasan, yaiku motif sing de dominasi karo warna coklat lan ireng dengan corak non geometrik, motif liane ana : Sekarsurya, Sidoluhung, Lumbon, Jahe Puger, Cempaka Mulya, Kawung Jenggot, Madu Bronto, Satria Busana, Pring Sedapur.

contoh artikel basa jawa tentang batik

Aku sing gumun saiki karo wong Banyumas dhewek, nenk dina Jumat nek ora salah wong sing dadhi pegawane negara kon pada nganggo batik, ya iya sih pada nganggo batik, tapi apa saking ora ngertine apa kepriwe, mbok iya sing de enggo batikke dhewek batik banyumas, malah pada nganggo batik liane. Jan-jan kiye kan sing ora mudengi. Makane ayoh pada mulyakna kabudayane dhewek, aja apa-apa sing penthing ngetren….wualah-wualah ! Dunya wis arep kiamat, ya uwis ya sedulur, muga-muga pada ngerti budayane dhewek.

Berita sing anyar saiki para abdi negara kon nganggo batik seka dina rebo tekan dina Setu. Ya mudah-mudahan bisa mulyakna perajin batik Banyumasan lan Ekonomi banyumas. Salam ngapak.

Artikel niki ditulis dening Igun Winarno

contoh artikel basa jawa tentang batik, contoh artikel bhs jawa tentang batik, tuladha artikel basa jawa babagan batik banyumas.


Lenovo - Asus - HP - Nokia - Samsung
Title : Contoh Artikel Bahasa Jawa Tentang Batik
Description : Artikel bahasa jawa adalah artikel mengunakan bahasa jawa yang biasanya tampil di koran, bule...

1 Response to "Contoh Artikel Bahasa Jawa Tentang Batik"

  1. Tulisannya masih banyak yang salah

    Tolong diperbaiki ya

    ReplyDelete

Komentar yang anda masukkan akan dimoderasi terlebih dahulu oleh admin. Komentar berbau promosi, akan dihapus.