Contoh Artikel Bahasa Jawa Permen Davos

Pada artikel kali ini saya akan membagikan artikel bahasa jawa. Artikel bhs jawa ini berjudul Permen Davos. Jika sobat mencari banyak artikel bahasa jawa silakan baca Kumpulan artikel bahasa jawa

Contoh Artikel Bahasa Jawa

Permen Davos

contoh artikel bahasa jawa permen davos

Seprane-seprene wong Jawa Tengah lan sakubenge wis ora pangling karo permen Davos. Wujude gepeng, putih rasane semriwing. Lah, angger Dawos kiye asli weton Purbalingga?. PT Slamet Langgeng depimpin daning Bapak Siem Tjong An kawit taun 1961 nganti taun 1968, lan taun 1968 jabatan pimpinan perusahaan deweken maring Bapak Toni Siswanto Hardi merga Bapak Siem Tjong An nutugna sinau maring Belanda. Bapak Toni Siswanto Hardi mimpin PT Slamet Langgeng nganti akhir wulan Juni 1983 merga dheweke tilar dunya. Kawit kuwe perusahaan depimpin Ibu Corie Sumadibrata nganti Mei 1985. Merga umur, jabatan pimpinan deweken maring Bapak Budi Handoyo Hardi kawit tanggal 1 Juni 1985 nganti siki.

Davos kuwe jeneng kutha hawane adhem sing ana neng Swiss. Kutha cilik nang pegunungan Alphen kuwe dadi insprirasine PT Slamet Langgeng njenengi permen rasa methol kiye lan sing pertama ana neng Indonesia. Merga wis dadi perusahaan sing nglegenda mestine udu prekara entheng nggo ngupakara supaya tetep eksis.

Angger ngomongna permen Davos sing wujude buder putih debungkus kertas biru tuwa. Apamaning permen Davos pancen ketelah dearani kembanggulane wong tuwa. Nggo ngrubah image kiye perusahaan nganakna pirang-pirang terobosan salah sijine diferensiasi produk. Rasa permen Davos pancen beda karo permen liyane. Seger alami tur semriwing. Pancen kiye istimewane permen Davos angger debandhingna karo permen-permen liyane. Mula ora gumun senajan merk permen wis ora etungan ning permen Davos nganti siki akeh pelanggane.

Miturut Nicodemus Hard, Managing Director PT. Slamet Langgeng, lagi jaman Jepang perusahaane nglakon bangkrut. Njuran menyat maning sawise taun 1945. Jeneng perusahaane deganti dadi PT Slamet Langgeng & Co. sing mroduksi Permen Mint Davos, Kresna, Aplina lan Davos Lux. Seliyane mroduksi kembang gula uga ana produk liya kayadene limun lan biskuit merk Slamet. Ningen kawit taun 1973 Biskuit Slamet leren produksi merga kangelen bahan baku. Jeneng Slamet Langgeng dejukut sekang aran Gunung Slamet. Langgeng kuwe supaya usahane ora mandheg. Banjur Davos inspirasine sekang jeneng kota sing hawane adem neng Swiss nggo nggambarna adem lan semriwinge kembang gula kiye.

Bahan sing nggo gawe permen Davos 98 persen gula pasir. Bahan liyane mentol lan zat pengikat. Permen Davos ora ngango zat pewarna, pengawet lan pemanis liyane. Bisa desimpen nganti 1,5 taun malah 2 taun lawase. Produk pertama Davos werna-werna rupane, ana Davos Roll sing bungkuse werna wungu. Sebungkus isi 10 blindhi regane Rp. 1000,-. Kejaba kuwe, nggo nyukupi konsumen lan ngetutna perkembangan jaman uga deproduksi Davos Lux sing bungkuse werna ijo regane Rp. 500,- nganti Rp. 1000,-. Njuran ana Davos Klasik, Rp 100,- saben blindhine. Uga ana Davos Mild lan Davos Mini.

Taun 2009 PT Slamet Langgeng gawe produk anyar, rupane Permen Koffie. Kembang gula rasa kopi kiye sebungkuse isi 50, regane Rp. 4000,-.Nicodemus Hardi ngakoni lamon konsumen sing wis klangenan karo semriwinge permen Davos utawa permen produksi PT Slamet Langgeng liyane bakal angel ucule. Senajan konsumen kuwe wis njajal permen liyane ning akhire balik maning maring permen Davos.

Kejaba kuwe Davos arep ngetokna produk inovasi liyane nggo nuruti perkembangane kebutuhan lan selera pasar. Kayadene permen nggo bocah-bocah lan nom-noman lan permen sugar free. Nggo ndhukung pemasaran Davos uga nganggo pirang-pirang konsultan pemasaran nggo ndhukung Above the Line lan uga Brand Activation. Kejaba kuwe Davos uga nganggo tagline anyar “Cara Baru Menikmati Davos”. (Joko TW)

Artikel kiye disalin sekang Majalah Ancas.


Lenovo - Asus - HP - Nokia - Samsung
Title : Contoh Artikel Bahasa Jawa Permen Davos
Description : Pada artikel kali ini saya akan membagikan artikel bahasa jawa. Artikel bhs jawa ini berjudul Permen...

0 Response to "Contoh Artikel Bahasa Jawa Permen Davos"

Post a Comment

Komentar yang anda masukkan akan dimoderasi terlebih dahulu oleh admin. Komentar berbau promosi, akan dihapus.