Contoh Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesehatan

Artikel bahasa jawa adalah artikel yang disajikan menggunakan bahasa jawa dan biasanya terdapat dalam majalah, koran dan buletin. Kali ini saya akan membagikan contoh artikel bahasa jawa yaitu contoh artikel basa jawa tentang Khasiat Mengkudu/ Pace. Baca juga : Kumpulan Artikel Bahasa Jawa.

Contoh Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesehatan

Khasiat Mengkudu/Pace

contoh artikel bahasa jawa tentang kesehatan

PACE (Morinda citrifolia) kalebu jenise kopi – kopian. Pace bisa urip ono dataran rendah nganti kedhuwuran lemah 1500 meter ing dhuwur banyu laut. Pace yaiku tanduran asli saka Indonesia. Tanduran  iki nduweni batang ora gedhe banget, dhuwur tandurane 3–8 m. Godhonge tumpuk undung adep – adepan, dawa godhong 20–40 cm lan ombo 7–15 cm. Kembange wujud kembang bongkol sing cilik – cilik werna putih. Wohe werna ijo lan wujud woh buni sing wujud lonjong nganggo aneka trotol – trotol. Wohe akeh lan cilik-cilik ana ing njero daging. Umume tanduran pace urip kanthi sakarepe dhewe ing ngalas – alas utawa di tandur wong ning samping ngomah.

Pace nduweni jeneng lokal : mengkudu (Indonesia), Pace, Kemudu, Kudu (Jawa); Cengkudu (Sunda), Kodhuk (Madura), Wengkudu (Bali). Woh buni wit pace sing wis mateng nduweni ambu sing ora enak, nanging nduweni aneka zat kang manfaate kanggo pengobatan. Zat kang ana yaiku morinda diol, morindone, morindin, damnacanthal, metil asetil, asam kapril lan soran diyiol.
Amarga nduweni zat iku pace bisa kanggo ngobati maneko warna lelara. Tuladhane
  1. Hipertensi utawa darah tinggi
  2. Lara kuning
  3. Lara panas
  4. Lara watuk
  5. Lara weteng
  6. Ngilangake sisik ing sikil

Ditulis dening Asni Askariawati

contoh artikel basa jawa, contoh artikel bhs jawa, tuladha artikel basa jawa, contoh artikel bahasa jawa tentang kesehatan, tuladha artikel basa jawa babagan kesehatan


Lenovo - Asus - HP - Nokia - Samsung
Title : Contoh Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesehatan
Description : Artikel bahasa jawa adalah artikel yang disajikan menggunakan bahasa jawa dan biasanya terdapat dal...

0 Response to "Contoh Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesehatan"

Post a Comment

Komentar yang anda masukkan akan dimoderasi terlebih dahulu oleh admin. Komentar berbau promosi, akan dihapus.